Historie

De rijke historie van een nieuw buurtje

Landje van Sinneveld heeft een rijke historie en die koesteren we bij de realisatie van dat nieuwe buurtje. Met respect voor cultuurhistorie en natuurwaarden is Landje van Sinneveld ontwikkeld. Met plezier nemen we je mee terug in de tijd, van verleden naar heden.

Even terugblikken

In 1621 kocht Jan Frans Sinnevelt de boerderij (uit 1568). Na Jan Frans bewoonden vele prominente figuren de boerderij, van burgmeesters tot bekende kunstenaars. In de boerderij woonde aan het eind van de negentiende eeuw kunstschilder Anthon van Rappard, een vriend van Vincent van Gogh. In 1831 werd Sinneveld gekocht door de grootgrondbezittende familie Teding van Berkhout van Pieter Sintenie. Daarmee kwam de eeuwenoude hofstede weer in handen van de familie Sintenie. De boerderij werd in de afgelopen jaren verbouwd en vergroot. Gelukkig is de oorspronkelijke hofstede herkenbaar gebleven.

Nieuwbouw met behoud van het authentieke karakter van de plek

Historie en toekomst verweven

Boerderij Sinneveld is een begrip in de regio Santpoort. Het is de oudste boerderij van Santpoort en omstreken. Hier koop je vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Gevoed met vers gras en alle ruimte om vrij te grazen op de weilanden van Santpoort en Bloemendaal. De boerderij heeft altijd gefunctioneerd als melkveehouderij en veefokkerij. In 1997 werd gestopt met melken. De agrarische en veeteeltactiviteiten van de boerderij vinden nu plaats aan de overkant van het spoor.

De stap van toen naar nu

De boerderij ligt te midden van woonwijken en toch krijg je direct een landelijk gevoel als je het erf op komt. En dat terwijl de stad tegelijkertijd zo dichtbij is. Rondom de authentieke boerderij zijn de afgelopen jaren veel bijgebouwen geplaatst. Alle bedrijfsbebouwing van de oude boerderij is gesloopt. De boerderij wordt alleen nog voor wonen gebruikt, wat zorgt voor eenheid en rust in de bebouwing zonder dat het authentieke karakter van de plek verloren gaat.

Ik word graag teruggebeld door de makelaar

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info