De architect aan het woord

In Landje van Sinneveld komen 7 vrijstaande woningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen in drie verschillende varianten. Door de rijkheid aan details in de gevels krijgt elk huis zijn eigen gezicht en toch zijn de 11 woningen overduidelijk familie van elkaar. We vertellen je graag meer en laten je vol trots de eerste schetsen van de woningen zien.


Door de ogen van de architect
Architect Ruben de Kraker van De Wolff & Partners maakte het ontwerp op basis van de wensen van de gemeente Velsen en Wilma Wonen. Hij bezocht de locatie voor hij startte met schetsen. Even de sfeer proeven. “Mooie plek hoor en zo leuk dat de historische boerderij hier nog gewoon staat en dat je schaapjes ziet ronddartelen. Ik kan me echt goed voorstellen dat het hier heerlijk ontspannen wonen is. Qua architectuur hebben we ons laten inspireren door de jaren dertig huizen aan de Litslaan. Dit combineert heel mooi met de landelijke sfeer van Landje van Sinneveld.”

 


Typisch voor een jaren dertig huis
In de jaren dertig van de vorige eeuw werden prachtige huizen gebouwd. De tijdloze bouwstijl is al jarenlang onverminderd populair. En terecht. Een echte jaren dertig huis is sierlijk en rijk gedetailleerd, heeft een slimme indeling en vriendelijke uitstraling door de ver overstekende dakrand, rode steenkleur en luifels boven de voordeur en ramen. Precies deze elementen zie je terug in Landje van Sinneveld.

 


Ruben de Kraker: “Een jaren dertig huis heeft een horizontale belijning, geaccentueerde plint, mooie details in het metselwerk, ver overstekende dakrand en statige voordeur. Tijdloos mooi!”

 


Daar zijn we blij mee
Ruben: “Welstand liet weten erg blij te zijn met de aandacht die is geschonken aan de detaillering. Zowel in de speelse metselwerkaccenten als in het feit dat er zo’n mooie steen wordt gebruikt en dat bijna elk huis standaard een dakkapel heeft. Wie hier straks woont, beleeft de landelijke omgeving optimaal, want de ramen zijn groot en vaak overhoeks. Dat wil zeggen dat het raam de hoek omloopt, zodat je nog vrijer kunt uitkijken. Ook typisch jaren dertig!”

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Landje van Sinneveld en heb je je nog niet aangemeld voor de nieuwsbrief? Meld je dan aan via de contactpagina. Onder de menuknop ‘veelgestelde vragen’ vind je ook antwoord op allerlei zaken. Deze pagina houden we up-to-date.

Ik word graag teruggebeld door de makelaar

Daphne Kooijmans

Daphne Kooijmans
06 - 14 88 43 79

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info