Laat je inspireren door het verhaal van de interieurarchitect

Monique van Doorne is als interieurarchitect bij Landje van Sinneveld betrokken. Met haar oog voor woongenot heeft zij prachtige indelingsvoorstellen gedaan. Als je ze bekijkt, zie je dat er eindeloos veel mogelijk is met deze villa’s. We spreken Monique die vertelt over de ontwerpen die zij heeft gemaakt. Een leuk gesprek, want Monique kan zo beeldend vertellen, dat je het voor je ziet.

 

“Wat ik altijd doe is me verplaatsen in de verschillende type mensen en gezinssamenstellingen. Wie zou hier gaan wonen? Is het een stel? Hebben ze kinderen en hoe oud zijn die kinderen? Als ik de mensen voor me zie, start ik met mijn ontwerp om vanuit de bedachte toekomst de optimale indeling te maken.”

 

Hoewel elke indeling uniek is, laat Monique altijd een aantal zaken terugkomen. Ze let goed op de bezonning en hoe je daarvan kunt genieten. “Een kop koffie in de ochtendzon kan je gemoedstoestand voor de hele dag bepalen, toch! Wat ik ook heel belangrijk vind is dat een huis slim in elkaar zit. Er moet voldoende bergruimte zijn en je moet ergens je blubberlaarzen en natte hockeyspullen kwijt kunnen. In de hal zou ik altijd een trapkast maken of zelfs extra kastruimte creëren als dat kan. Dan is de entree net zo mooi als de rest van je huis. Verder kijk ik naar de verhouding van voldoende plekken om jezelf terug te trekken versus alle ruimten om samen te zijn en van het leven te genieten.”

 

Monique heeft indelingsvoorstellen gedaan voor de vier verschillende woningen. Puur ter inspiratie. De indelingsvoorstellen zijn er om je te laten zien dat de beschikbare ruimte op vele manieren te gebruiken is. Veel van de geschetste mogelijkheden zijn tussen de woningen uitwisselbaar. Monique neemt je mee door de vier woningtypen.

 

Halfvrijstaande villa (type A)


“Bij halfvrijstaande villa (type A) heb ik een familie in gedachten genomen. In de basis is er geen binnendoor van de berging naar het huis. Maar hoe handig zou dat zijn als je een actief gezin hebt. De berging wordt een buffer tussen buiten en je schone huis. Vervolgens kom je in een grote eetkamer die op het oosten ligt. Hier is het heerlijk ontbijten in het zonnetje. Vandaar ook de bank tegen de muur, zodat je richting de tuin kunt kijken. Het is een prettige, open ruimte die nog groter lijkt dan hij al is doordat je vanuit alle kanten zicht hebt naar buiten en in het huis.  Op de verdieping heb ik de master bedroom een doorgang gegeven naar de badkamer, zodat de ouders privacy hebben. Dat kon door het bad en de douche om te wisselen. Fijne bijkomstigheid is dat je nu staat te douchen waar het licht is maar niemand je ziet.


Vrijstaande villa (type B)


“Op en top luxe, dat is waar vrijstaande villa (type B) voor staat. Ik heb voor deze woning een stel in gedachten genomen waarvan de kinderen het huis uit zijn of studeren en af en toe nog komen aanwaaien. De grote begane grond heb ik opgedeeld in meerdere sfeervolle ruimten, die van elkaar gescheiden zijn met en-suite deuren om intimiteit te creëren. Als de (klein)kinderen in de chillroom zitten, doe je de glazen deur dicht en zit je met elkaar toch nog heerlijk ontspannen rond de haard na te genieten van een fijne dag. Vanaf de bank heb je prachtig zicht op de tuin. Boven heb ik van twee kamers één megagrote ouderslaapkamer gemaakt met garderobe, voorzien van een indrukwekkend eiland voorzien van lades. Op het eiland staan twee mooie lampen om de luxe sfeer kracht bij te zetten. Op de zolder hebben deze bewoners een eigen sport- en wellnessruimte.”

 

Bekijk de inspiratieplattegronden van type B


Vrijstaande villa (type C)


“Ik stelde me voor dat er een gezin in vrijstaande villa (type C) komt te wonen met kinderen in verschillende leeftijden. De keuken is riant, maar heb ik nog wat groter gemaakt, zodat er rond het eiland plek is voor vier mensen om te ontbijten met zicht op de tuin. Door het keukenblok iets te verlengen is er in de tuinkamer een nisje ontstaan voor een werk- of studeerplek. Dit huis heeft heel veel verschillende plekjes om op jezelf of juist samen te zijn. De eettafel in de erker is de centrale plek in huis waar je heerlijk kunt dineren. Op de 1e verdieping heb ik ruimte gemaakt voor het hele gezin. De badkamer is lekker riant opgezet met plek voor twee om te douchen en tanden te poetsen. Als je het bad iets schuin zet zou je ook in dit huis een doorgang kunnen maken naar de ouderslaapkamer. Op de 2e verdieping heeft iedereen een eigen plek. Lekker chillen in de gameroom of een potje poolen met vrienden. Je zou in de chillkamer ook een bedbank kunnen neerzetten.”

 

BEKIJK DE INSPIRATIEPLATTEGRONDEN VAN TYPE C (BNR. 6)

 

BEKIJK DE INSPIRATIEPLATTEGRONDEN VAN TYPE C (BNR. 7)


Vrijstaande villa (type D)


“Vrijstaande villa type D is het grootste huis van Landje van Sinneveld en dit heb ik ter inspiratie de meest luxe indeling gegeven. Ik vond het leuk om een thuisbioscoop in de tuinkamer te maken. Dan ben je er echt even helemaal uit in je eigen huis. De enorme eetkeuken wordt in je beleving nog groter door de eettafel met lange maatwerkbank in de erker te maken. Het levendige hart van het huis met zicht op de schapenweide. De erker ligt op het westen en brengt veel licht in huis. Als je de gangdeur van glas maakt, kan de ochtendzon ook nog binnenkomen. Dit huis is heerlijk breed, waardoor er mooie zichtlijnen zijn naar buiten én in huis. Je bent er altijd een beetje bij en toch soms lekker op jezelf. Net als bij vrijstaande villa (type C) is het bij dit huis ook mogelijk om living en leefkeuken van elkaar te scheiden met en-suite deuren. De haard is als centraal middelpunt de sfeermaker op de begane grond. De master bedroom heb ik een kastenwand bij de entree gegeven, waardoor er meer privacy ontstaat en je vanuit je bed de grote ruimte beter ervaart. Met deze indeling was het ook mogelijk een doorloop naar de luxe badkamer te maken. Door de hoeveelheid slaapkamers en de sport- en wellnessruimte én mancave op de 2e verdieping kan hier heel goed een gezin wonen.”

Ik word graag teruggebeld door de makelaar

Daphne Kooijmans

Daphne Kooijmans
06 - 14 88 43 79

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info