Natuurinclusiviteit in Landje van Sinneveld

Koop je een woning in Landje van Sinneveld dan heb je een heel comfortabel, energiezuinig en duurzaam huis in een groen en natuurinclusief buurtje. Goed voor het klimaat en fijn voor de toekomstige bewoners! Hier woon je straks ultiem landelijk met op de achtergrond de grazende schaapjes in de aangrenzende wei en een prachtig vrij uitzicht op de weilanden. De natuurinclusieve aspecten die je in Landje van Sinneveld straks terugziet, maken het gevoel nóg landelijker. In dit artikel lees je wat natuurinclusiviteit voor 't Landje' betekent.

1. Groen in de wijk

Als natuur een onderdeel is van een gebouwde omgeving, geeft dit een fijne leefbaarheid, zorg je goed voor het klimaat én voor de biodiversiteit. In Landje van Sinneveld komen veel hagen. Aan de voorzijde van de woningen komen lage hagen en ter hoogte van de zij- en achtertuinen worden hoge hagen aangeplant. Hagen bieden voor vele vogels een plek voor hun nest, een schuilplaats voor als er gevaar dreigt en vindplaats voor voedsel. s ’Ochtends wakker worden met vogelgeluiden, hoe fijn is dat? In de straat worden bomen aangeplant en wordt de inrichting van het talud langs de sloot (bouwnummers 6 tot en met 11) ingericht met onder andere knotwilgen, waterbeplanting en kleine bloeiers. Zo creëren we niet alleen fijne leefomgeving voor de toekomstige bewoners, maar ook voor kleine diertjes zoals vogeltjes en insecten.

2. Regenwater teruggeven aan de natuur

In Landje van Sinneveld hebben we ook aandacht voor regenwater. Al het water dat op verharding, zoals daken en de straten, valt geven terug aan de natuur door het af te voeren naar de sloot. Water dat de grond en de natuur hard nodig heeft! Zo wordt dit natuurlijke water dus niet onnodig naar de rioolzuivering gebracht.
 

3. 'Groen' parkeren
Bezoekers parkeren hun auto op één van de zes groene bezoekersparkeerplaatsen in de wijk. Dergelijke parkeerplaatsen hebben een open bestrating. Dit zorgt voor een mooi, groen uiterlijk, passend bij de landelijke sfeer van de wijk, het is goed voor het klimaat én het bevordert de bovengrondse en ondergrondse biodiversiteit.

Al een idee hoe jij gaat bijdragen aan natuurinclusiviteit?

Ik word graag teruggebeld door de makelaar

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info